Drumband

De drumband van de Harmonie uit Nunspeet werd in 1950 opgericht en vervolgens door dhr J. Vaessen begeleidt als zelfstandig onderdeel van deze vereniging. Elke dinsdagavond gaf dhr. Vaessen de zogeheten "trommelclub" les die op dat moment 16 leden telde. Er werd begonnen met het oefenen op houten plankjes waar rubber opgeplakt zat. Voor het exerceren werd er geoefend aan de Petersom Ramringweg. Sinds 1987 staat de drumband onder de enthousiaste leiding van Peter Does uit Putten. In deze periode heeft de drumband steeds zeer goede resultaten behaald op diverse festivals en concoursen. Er werden veel eerste prijzen behaald maar het lukte maar niet om vanuit de derde divisie te promoveren naar de tweede divisie.

Gelukkig kwam daar in 1992 verandering in en promoveerde de drumband naar de tweede divisie. Het jaar daarop werd de drumband uitgenodigd om mee te doen aan het Nederlands kampioenschap in Barneveld. Na maanden van hard repeteren werd daar een fantastische eerste prijs behaald. In 2001 lukte het de drumband te promoveren naar de eerste divisie tijdens het KNFM concours in Klundert. Door dit behaalde resultaat is de drumband in 2002 weer uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap in Barneveld. Ook hier werd weer een goed resultaat neergezet met een eerste prijs.

De drumband bestaat op dit moment uit 15 leden waarvan 3 in opleiding. Het is een leuke en hechte groep waar we elke maandagavond van 19.45 tot 21.40 uur mee repeteren. Leden die in opleiding zijn krijgen les tussen 18.15 en 19.45 uur. Deze lessen worden ook allemaal gegeven door Peter Does, die ze klaar maakt voor hun A Tamboer diploma. Daarna kunnen ook zij mee gaan lopen op straat en mee spelen met de gevorderden.

De drumband speelt van allerlei muziek. Vaak worden er tamboermarsen ingestudeerd, want op straat moeten de marsen allemaal uit het hoofd gespeeld worden. Daarnaast speelt de drumband ook veel percussion werken die ze vervolgens tijdens een concert laten horen. Verder houden ze zich bezig met het repeteren van gezamenlijke stukken die ze samen met het (opleidings)orkest spelen op straat. Al met al zit er veel afwisseling in. Als u het leuk lijkt, kom dan gerust eens kijken op de maandagavond. We zijn altijd op zoek naar tamboers, zowel ervaren als startende leerlingen.

Voor meer informatie over de drumband belt u met Jolanda van Zelm 06-43090271

')